post

Популярното чат приложение Telegram вече има и платен вариант – Telegram Premium. Новата абонамента услуга е с месечна такса от 10.99 лв. и предлага на потребителите достъп до редица ексклузивни функционалности.

Сред тях са възможност за следване на до 1000 канала, вместо максимум 500 в безплатната версия, както и за създаването на до 20 папки, в които да има до 200 чата. Предвидени са още възможности за конвертиране на гласови съобщения в текст, както и специална селекция от премиум стикери.

Едни от най-важните за потребителите нововъведения в платената версия са удвоеният лимит за ъплоуд на файлове до 4GB, както и премахването на рекламите в публичните канали.

В същото време безплатното ниво на платформата остава без промени. Потребителите в него ще могат дори да изтеглят по-големите файлове, качени от премиум абонатите и да виждат емоджитата, достъпни само за тях.

Заедно с дебюта на Telegram Premium, компанията обяви и, че е достигнала 700 милиона активни потребители месечно, което е значително постижение. Въпреки наличието на платена опция, ръководството ѝ обещава, че ще продължи развитието и на функционалностите за безплатната версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *