post

Сгъваемият Tecno Phantom V Fold, който дебютира по време на MWC 2023 е по-евтин еквивалент на Galaxy Z Fold, базиран на чипсет MediaTek 9000+. Китайската компаният Techno продава устройствата си предимно на пазарите в Югоизточна Азия, като Индия например и все още не е присъствала на много големи търговски изложеия като MWC. Наскоро компанията представи своя телефон с променящ се като хамелеон цвят на IFA 2022, а сега отново привлича вниманието със сгъваем модел.

Phantom V Fold е с дизайн на книга, а външният му 6.42” FHD+ OLED LTPO дисплей с честота на опресняване 1от 10 до 120 Hz е по-използваем от този на Z Fold 4 със съотношение на страните 21:9, което го прави по-тесен, но не прекалено висок. Вътрешният му дисплей е 7.85” 2К OLED и предлага по-малка гънка, благодарение на по-лека, плоска и стабилна панта. Според компанията тя е с дълбочина едва 0.11 мм.

Чипсетът Dimensity 9000+ е съчетан с 12 GB RAM и до 512 GB памет, а батерията е с капацитет 5000 mAh и 45 W бързо зареждане. Скенерът за пръстови отпечатъци е скрит в бутона за включване, а отстрани има стерео високоговорители.

Що се отнася до дизайна, телефонът се предлага в черно и бяло с кожено покритие и има голяма кръгла задна камера, състояща се от 50 МР основен сензор, 50 МР телефото и 13 МР широкоъгълен. Предполага се, че тази настройка превъзхожда конкуренцията в нощен режим, като Tecno посочва, че може да фокусира и записва бързо на тъмни сцени. Подобно на предложението на Samsung, Phanton V Fold също позволява да се правят селфита с основните камери, показвайки интерфейса им на външния екран, когато е разгънат.

Оперционната система HiOS на Tecno е базирана на Android 13 и оптимизирана за форм-фактора, като дава достъп до лентата със задачи и по-усъвършенствани функции за многозадачност, като разделен екран, който може да се активира с плъзгане нагоре, плъзгане и пускане между приложения и плаващи прозорци. Има и специален режим за шофиране, напомнящ Android Auto, който добавя преки пътища и големи бутони за музика, навигация и обаждания.

Tecno Phantom V Fold ще е наличен в Индия през следващото тримесечие, а цената за версията 12/256 GB е приблизително 1100 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *