post

TCL представи NXTWEAR S и NXTWEAR V на CES 2023. Първото устройство е стъкло за носене на дисплея, докато второто представлява самостоятелни VR очила, подобни на Quest 2.

NXTWEAR S не е претърпяло големи промени, в сравнение с предшественика си, но може да се похвали с 1080р micro OLED дисплей за всяко око, което според TCL съответства на 130-инчов екран, когато се гледа от 4 метра разстояние и е достатъчно голям за гледане на филм или игра. Самите очила все още стоят неудобно далеч от лицето и изискват връзка за показване на съдържание, но това си струва, имайки предвид какво може да се прави с тях.

NXTWEAR V са самостоятелни VR очила, които се доставят с персонализиран дисплей, изработен от TCL. Те разполагат с проходни камери, 4К дисплеи с 1512 пиксела на инч и 108-градусово зрително поле. Ако бъдат пуснати някога, според компанията ще се доставят с два тъч контролера, но устройството може да бъде използвано за обучение или създаване на VR работни пространства, а не от потребителите за игри.

TCL все още не еразкрила точните дати, на които ще дебютират двете устройства, но NXTWEAR S ще струва 399 долара и се очаква през първото тримесечие на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *