post

Оптичната геймърска мишка Rival 5 от SteelSeries може да променя цвета си, според различните типове игри или за да се синхронизира с други устройства на компанията.

Освен атрактивния си променящ се външен вид, тя се отличава с много функции като: програмируеми бутони, TrueMove Air сензор, превключватели от ново поколение, качествена изработка от матова пластмаса и др.

В редакцията получихме една бройка от модела, тествахме нейните възможности и ще споделим впечатленията си в следващите редове.

Първи впечатления и външен вид

Първото нещо, което ни направи впечатление в SteelSeries Rival 5 е универсалната ѝ ергономична форма, която пасва на всеки захват. Освен удобството, веднага се усеща и лекотата на мишката.

Rival 5 тежи едва 85 гр., което е с 30% по-малко от повечето конкурентни устройства в същия клас. Както успяхме да се уверим сами, лекотата и компактните размери на мишката я правят комфортна за продължителен гейминг. Точните ѝ размери, според спецификациите на производителя, са: 128,8 x 63,35 x 28,2 милиметра.

В добавка, Rival 5 е много подходяща за напрегнати екшън игри, тъй като е устойчиво изработена от качествена матова пластмаса (както отвътре, така и отвън).

Брилянтно PrismSync RGB осветление

Както споменахме в началото, цветовата гама на устройството е много впечатляваща. Тя се състои от 16.8 милиона цвята, които могат да се променят спрямо различните игри.

RGB светлинните ленти и логото придават стилен вид на устройството. Производителите са предоставили възможност цветовете им да се променят лесно през приложението на SteelSeries.

Тествахме PrismSync осветлението на тъмно и останахме очаровани от резултата. При загасени светлини мишката изглежда наистина страхотно.

Програмируеми бутони

Проектирана, за да подобри представянето на геймърите, SteelSeries Rival 5 разполага с 9 програмируеми бутона. Те могат лесно да се персонализират с най-важните за играча клавишни комбинации. За още по-бързи реакции в игрите устройството е снабдено и с  5-бутонен страничен екшън панел с превключвател.

TrueMove Air сензор

Rival 5 разполага със сензор TrueMove Air, който предоставя персонализирано и истинско 1 към 1 проследяване с 18 000 CPI, 400 IPS, 40G ускорение. Той също елиминира нежелан тракинг при повдигане и рязко движение.

Механични превключватели Golden Micro IP54

Както вече стана дума, оптичната мишка на SteelSeries е снабдена с превключватели от ново поколение Golden Micro IP54. Освен, че са прахо и водоустойчиви, те предотвратяват лепкавост или случайни двойни кликвания и позволяват на играчите да правят бързи изстрели точно в целта. За превключвателите компанията гарантира впечатляващите 80 милиона кликвания.

Super Mesh кабел

Допълнителна гаранция за успешното представяне в игрите е мекият микрофибърен кабел, който позволява по-малко придърпване. Лекотата на движенията, за които кабелът допринася, в много случаи са решаващи за успешния изход от всякакви оспорвани битки в игрите.

В заключение

Нашите тестове показаха, че SteelSeries Rival 5 е изключително удобна за гейминг и подходяща за игри от всякакви жанрове. Тя е напълно удовлетворяваща и за изпълняването на ежедневни работни задачи. Въпреки че не е толкова бърза, колкото мишките от по-висок клас, Rival 5 е мощен съюзник в игрите и за цената си (139 лв.) наистина си заслужава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *