post

Sony ULT Wear са представител на най-новото поколение преносими безжични слушалки с активно шумопотискане (ANC) на японския гигант. Те се отличават с мощен звук и качествена изолация на шума, което ги прави подходящи както за работа, така и за слушане на музика или създаване на своеобразно лично пространство навсякъде. В редакцията получихме една бройка от модела и в следващите редове ще споделим впечатленията си от него.

Външен вид и дизайн

Още при отварянето на кутията прави впечатление, че слушалките са с открояващ се стилен и компактен дизайн. Теглото им е едва 255 грама. Te са изработени от матова пластмаса с холографски блясък на логото. Удобните възглавнички са облечени в изкуствена кожа, но задържат топлината. Наушниците са стилни и едновременно с това – практични, и са подходящи за хора, които ценят комфорта и удобството. Като цяло носенето на слушалките е много удобно, ако бъдат поставени правилно.

Сгъваемият дизайн на наушниците прави слушалките удобни за ежедневно носене в чанта или раница, както и просто в ръка. Когато не ги използвате, можете да ги сгънете и да ги приберете в компактния калъф. Самият той е издръжлив и включва също кабел за слушане, което прави Sony ULT Wear още по-удобни за пътувания.

Активно шумопотискане

Тестовете ни показаха, че ULT Wear предлага много добро активно шумопотискане (Active Noise Cancelling – ANC) с качество, характерно за марката Sony. Тази опция не е нова и както мнозина знаят, позволява на потребителите да се насладят на музика без нежелани външни шумове.

В допълнение, технологията с два микрофона във всеки наушник и вграденият процесор V1 намаляват външния звук с ниско забавяне. Това позволява на потребителите да се наслаждават на чист и ясен звук, без да бъдат прекъсвани от околния шум. Конструкцията за ограничаване на шума от вятъра около микрофона допълнително подобрява качеството на разговорите.

Висококачествен звук

Едно от нещата, с които се откроява Sony ULT Wear, е силният бас, като потребителите могат да избират между два различни типа звук – ULT1 за дълбок, нискочестотен бас или ULT2 – за мощен и динамичен. В допълнение, слушалките разполагат със система за дигитално подобрение на звука, наречена DSEE, която създава висококачествен звук, близък до оригиналния запис.

Допълнително удобство идва и от функцията за адаптивен контрол на звука. Тя разпознава местоположението и дейността на потребителя, след което настройва различни режими на слушане. Например, ако често посещавате фитнес залата, слушалките ще се настроят според ситуацията.

Функция за проследяване на главата

Това е още една отличаваща характеристика на този модел слушалки. Неговите дизайнери са създали иновация, която подобрява проследяването на главата и по този начин оптимизира цялостното звуково изживяване. На практика вместо да следват движението на главата, тези слушалки запазват първоначалната си звукова позиция в 3D пространството. Усещането е много интересно и повишава реализма при слушане, без да се нарушава звуковият ефект.

Други функционалности

Слушалките разполагат с множество опции за свързване, както и с удобни сензорни контроли. Те са подходящи за пътуване и работа, благодарение на поддръжката на множество устройства. Могат дори да бъдат сдвоени с две устройства едновременно и при позвъняване автоматично се свързват с правилното. Позволяват и управление чрез гласовите асистенти Google и Alexa.

Батерия

По информация на производителя, слушалките Sony ULT Wear гарантират до 30 часа живот на батерията при непрекъснато възпроизвеждане на музика. По време на нашите текстове не сме достигнали този срок, но можем да потвърдим, че не сме имали проблеми с липсата на ток, въпреки интензивната работа с устройството. При изключване на функцията за активно шумопотискане описаният по-горе период може да се удължи до 50 часа. Това прави слушалките идеални за дълги пътувания или продължителни работни дни без нужда от зареждане.

Какво има в кутията?

Освен самите слушалки, в кутията ще откриете още USB кабел за свързването им към компютър или мобилен телефон, свързващ кабел, гаранционна карта и ръководство за употреба.

В заключение

Sony ULT Wear са стилни безжични слушалки с отлично шумопотискане и висококачествен звук. Те са добър избор за хора, които ценят комфорта и удобството. Съчетавайки иновативни функции и дълготрайна батерия, слушалките са подходящи както за ежедневна употреба, така и за пътувания или продължителна работа. Като цяло това е един много добър избор, независимо дали ви трябват за да слушате музика, да гледате филми или да провеждате онлайн срещи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *