post

Apple е готова да пусне първото поколение очила със смесена реалност по-късно тази година, а Sony и LG ще доставят първоначално дисплеите, използвани за тях. Очаква се тези панели да са технологичен пробив – OLEDoS, или OLED върху силикон. Те ще осигуряват ултрависока разделителна способност от 3000 – 4000 ppi, ще са с размер под един инч по диагонал и ще използват CMOS субстрати, базирани на силициеви пластини, за разлика от обикновените OLED дисплеи, при които се ползват стъклени субстрати.

В сравнение с нормален OLED дисплей, използван в смартфон, който има средна разделителна способност от 55 ppi, тези използвани в AR или VR устройства, изискват средна разделителна способност от 3500 ppi за по-реалистично AR изживяване. Очаква се OLEDoS да осигурят изключително завладяващо изживяване за потребителите с високата си резолюция, която ще позволи детайлни и реалистични изображения.

Твърди се, че Sony и LG изпреварват Samsung в разработката на този вид дисплеи и ще са първите доставчици за предстоящото XR устройство на Apple. Samsung обаче работи върху RGB OLEDoS дисплеи и се очаква да предостави 3500 ppi FMM с помощта на APS Holdings.

В миналото Apple е поискала от LG и Samsung да разработят дисплеи с такава висока разделителна способност и е много вероятно сътрудничеството на корейския гигант с APS Holdings да отговори на изискванията. Самата APS Holdings е разработила FMM лист с 4000 ppi разделителна способност, което е повече от направеното в сътрудничество със Samsung.

Първото поколение XR очила на Apple ще разполага с два OLEDoS дисплея и е много вероятно в бъдеще Sony да бъде изключена от списъка с доставчици, тъй като има собствена гама игрови конзоли и може да се превърне в конкурент на Apple. Използването на OLEDoS дисплеи ще постави нов стандарт на пазара на XR устройства, предоставяйки на потребителите изключително завладяващо и реалистично изживяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *