post

Shelly Group, компанията за IoT и решения за умни сгради, базирана в София, България, сключи партньорство с Vodafone в Африка. Съгласно подписаното групово споразумение Shelly Group ще оборудва всички обекти на Vodafone в Африка с устройствата Shelly Pro. С помощта на Shelly Pro 3EM Vodacom, дъщерното дружество на Vodafone в Африка, ще измерва и следи потреблението на енергия в своите обекти. Това ще осигури на Vodacom единна платформа за достъп до информация в реално време с цел по-нататъшна обработка и анализ.

Партньорството със световния мобилен оператор Vodafone е ключово за Shelly Group, като кампанията ще приложи решенията си в 20 държави в Африка, в които присъства Vodacom, както и достъп до още 40 партньорски мрежи на Vodafone. Позиционирането в Африка е първият етап от внедряване на продуктите на Shelly Group в световната мрежа на Vodafone, тъй като продуктовата линия Shelly pro е включена във вътрешната база данни за обществени поръчки на Vodafone Procurement Company (VPC) – дъщерното дружество на Vodafone Group, което отговаря за обществените поръчки и закупуването на стоки и услуги за цялата група на Vodafone.

Партньорството с един от най-големите мобилни оператори в света затвърждава стратегията на Shelly Group за увеличаване ръста на корпоративни партньори на компанията с цел засилване на позицията ѝ на професионалния пазар за сметка на сегмента DIY („направи си сам“). В същото време сътрудничеството с Vodafone подчертава качеството и надеждността на продуктите на Shelly.

Димитър Димитров, съизпълнителен директор на Shelly Group, коментира: „Партньорството е доказателство за ангажимента ни към иновациите и за високите ни постижения. Гордеем се, че сме в челните редици на индустрията, предоставяйки високо технологични решения на нашите клиенти. Убедени сме, че с това ключово партньорство ще продължим да правим революция на професионалния пазар и да поставяме все по-високи стандарти в индустрията“.

Волфганг Кирш, съизпълнителен директор на Shelly Group, добави: „Бизнес отношенията с Vodafone в Африка са важна стъпка от изпълнението на нашата стратегия в професионалния пазарен сегмент. Партньорството показва, че усилията ни да обогатим продуктовото си портфолио за професионални клиенти дават резултат. С богатата ни гама от IoT решения помагаме на компаниите следят все по-внимателно потреблението си на ресурси и да пестят енергия, както е в случая с Vodafone“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *