post

Schneider Electric в сътрудничество с технологичните компании Intel и Red Hat, обяви пускането на софтуерна рамка за разпределени контролни възли (DCN) 

 

Като надгражда платформата EcoStruxure Automation Expert на Schneider Electric, тази нова рамка позволява на промишлените компании да преминат към софтуерно дефинирано plug-and-produce решение, което им позволява да подобрят дейността си, да осигурят качество, да намалят сложността на процесите и да оптимизират разходите.

В съответствие с целите на Форума за отворен процес на автоматизация (OPAF), който е посветен на управлението на оперативната съвместимост и преносимостта, трите страни по проекта работиха заедно, за да създадат модерно, базирано на мрежа преживяване, което ще доведе до следващото поколение на промишлен контрол.

„Този проект е кулминацията на две години съвместни иновации за създаване на ефективни, устойчиви на бъдещето разпределени системи за контрол“, подчерта Натали Маркот, старши вицепрезидент по автоматизация на процесите в Schneider Electric. „Рамката за DCN е от ключово значение за насърчаване на отворен подход за автоматизация, който дава възможност на промишлените предприятия да се разрастват и да правят иновации в бъдеще. Нейната оперативна съвместимост и преносимост помагат на нашите клиенти да се радват на свободата да формират технологиите спрямо своите бизнес нужди, а не обратното.“ 

Red Hat, в сътрудничество с Intel, наскоро обяви създаването на нова индустриална локално разпределена платформа, която помага да се осигури модерен подход към изграждането и приложението на промишления контрол. След внедряването на тази платформа Schneider Electric вече е внедрил Red Hat Device Edge в новия софтуер DCN в допълнение към платформата за автоматизация Red Hat Ansible и Red Hat OpenShift в изчислителния слой за внедряване на DCN, съчетани с контролна инфраструктура от Schneider Electric и референтна архитектура от Intel.

Рамката се състои от два основни компонента: усъвършенствана компютърна платформа (ACP) за супервизия на натоварването на контрола, като осигурява възможностите за контрол на съдържанието и капацитета за автоматизация, необходими за сигурно и програмно разгръщане на работните натоварвания, наред с функционалностите за виртуализация и мониторинг от една страна, и от друга страна – DCN, индустриални системи с ниска мощност, които използват процесори от серията Intel Atom x6400E, предназначени за управление на текущ контрол и за натоварвания със смесена критичност.

„Отворените и взаимосвързани търговски решения ще помогнат за прехода от патентовани устройства с фиксирани функции към гъвкави и динамични софтуерни инфраструктури“, коментира Кристин Боулс, вицепрезидент на Network and Edge Group на Intel и генерален мениджър за федерални и промишлени решения. „Intel има дълга история на управление на отворени системни подходи в своята екосистема. Това сътрудничество с Schneider Electric и Red Hat за разработване на софтуерно дефинирана система за управление, която демонстрира разпределени контролни възли от следващо поколение, изградени върху изчислителни и операционни системи с общо предназначение, подпомага този преход в промишления сектор.“

„Red Hat се ангажира да помогне на производителите да приложат автономни операции в производството“, каза Франсис Чоу, вицепрезидент и генерален мениджър за In-Vehicle оперативна система и Edge в Red Hat. „Благодарение на тясното сътрудничество с нашите партньори като Schneider Electric и Intel можем да помогнем за изграждането на мащабируеми, софтуерно дефинирани фабрики и операции, способни на усъвършенствана автоматизация и оперативна съвместимост, като използваме последователен платформен подход. Съвместната работа е наистина вълнуваща, а и това е само началото. Като предприемем тези стъпки сега, можем да помогнем на промишления сектор да проучи всички възможности, които ИИ, локално разпределените системи и други иновации могат да предложат.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *