post

Schneider Electric даде старт на своя Innovation Summit World Tour с акцент върху необходимостта от незабавни действия и непрекъснато сътрудничество за ускоряване на енергийния преход и овладяване на климатичната криза.

„Предвид рекордното глобално затопляне, отчетено през 2023 г., призоваваме нашия сектор и бизнеса в цял свят да се обединят, за да постигнат съществена промяна в борбата с климатичната криза. Днес съществува технология за драстично намаляване на емисиите и за свързване на прогреса и устойчивостта“, посочи Петер Хервек, главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „Само чрез иновации и съвместна работа можем да отключим нови възможности за дигитализация, електрификация и декарбонизация, които имат трайно въздействие. Защото заедно можем да превърнем амбицията в действие.“

Хервек се обърна към участниците в Innovation Summit Paris и към глобалните лидери в различните сектори да ускорят пътя си към дигиталната трансформация и да използват технологиите и партньорствата за постигане на целите за производителност и устойчивост.

Водещ началото си от 2016 година, форумът Innovation Summit на Schneider Electric представя последните иновации, решения и партньорства на компанията, които движат бъдещето на автоматизацията, електрификацията и цифровизацията. Тази година форумът събира клиенти, партньори и лидери в бранша в Париж за двудневна програма от пленарни заседания, дискусионни панели, кръгли маси, задълбочени анализи, обмен и създаване на нови контакти, както и обиколки на изложбените зали.

Нови решения за по-силно положително въздействие върху средата

Schneider Electric представя нови решения, предназначени да помогнат на компаниите да разработят стратегии, да дигитализират и декарбонизират дейностите си, както и да ускорят изпълнението на ангажиментите за устойчивост, включително:

  • CONNECT: агностична, цялостна платформа за индустриална интелигентност от AVEVA, която интегрира инженерни и оперативни данни, за да осигури видимост по цялата верига на стойността и екосистемата. Използвайки изкуствен интелект и смарт цифров близнак, CONNECTдава възможност на компаниите да се възползват ефективни решения и да стимулират устойчивостта за отговорен растеж.
  • Разширяване на портфолиото заeMobility: Въпреки че използването на електромобили расте значително, само около половината (51%) от собствениците на електромобили в света имат зарядно устройство у дома. Schneider Charge предлага съвременно решение за домашно зареждане, което е надеждно, рентабилно и лесно за инсталиране. А за операторите на автопаркове и зарядни точки EcoStruxure EV Advisor и EVLink Pro DC 180 kW предлагат най-новото в областта на зареждането и управлението на електрически превозни средства. Станцията за бързо зареждане EVLink Pro DC увеличава максимално енергийната ефективност, като същевременно минимизира разходите за електричество. Софтуерът EcoStruxure EV Advisor като услуга помага за подобряване на надеждността и ефективността на зарядните точки, като осигурява на операторите видимост за ефективността на зареждане, потреблението на енергия и оперативната ефективност. В комбинация те предлагат на клиентите от автопаркове, паркинги, търговски и жилищни сгради гъвкаво, отворено, цялостно решение за зареждане на електромобили.

Надеждната инфраструктура за зареждане е от изключително значение за по-бързото приемане на електромобилите, но за нейното инсталиране и поддръжка е необходима квалифицирана работна ръка. Днес Schneider Electric обяви и разширяването на дейността на своя партньор от Северна Америка, Qmerit, водещ доставчик на разпределено управление на работната сила за зареждане на електромобили, към европейските пазари.

Сътрудничество за значима промяна

Партньорствата и съвместната работа в различните отрасли и вериги на доставки ще бъдат задължителни за преодоляване на климатичната криза. Schneider Electric обединява лидерите в индустрията и веригите за създаване на стойност с цел постигане на по-голяма степен на декарбонизация и устойчивост чрез:

  • Въздействие върху устойчивостта: Програмата на Schneider Electric, която включваНаградите за въздействие върху устойчивостта, отличава партньори, клиенти и доставчици, които декарбонизират собствените си операции и тези на своите клиенти. Като демонстрират успехи, които намаляват емисиите, подобряват енергийната ефективност и внедряват цифрови технологии, компаниите могат да се учат една от друга, за да постигнат по-широко въздействие и бъдещи иновации.
  • Декарбонизация по веригата на доставки:Materialize е разширение на пакета от програми на Schneider за декарбонизация по веригата на доставки и има за цел да обедини водещи компании за критично важни ресурси и материали за прилагане на стратегии за декарбонизация по Обхват 3 и улесняване на прехода към нисковъглеродна икономика. Доставчиците могат да участват в споразумения за закупуване на електроенергия (СЗЕ), за да намалят въглеродните емисии в глобалните вериги за създаване на стойност, които обикновено представляват над 70% от въглеродния отпечатък на даден бизнес. Програмите продължават да се разширяват с присъединяването на Edwards, световен лидер в областта на вакуумните решения и решенията за намаляване на емисиите, към програмата Catalyze на Schneider, която има за цел да декарбонизира веригите за създаване на стойност при полупроводниците.
  • Партньорства с центрове за данни:Новата инициатива за кръгова икономика на Schneider Electric и Digital Realty се основава на 20-годишното експертно партньорство с центровете за данни и се очаква да помогне на Digital Realty да намали с 50 до 70% въплътения въглерод в своето нисковолтово, средноволтово и трифазно UPS оборудване през следващите 3 до 5 години, като същевременно намали електронните отпадъци и емисиите от Обхват 3. Освен това сътрудничеството на Schneider Electric с NVIDIA – световен лидер в областта на изчислителните технологии с изкуствен интелект – е насочено към оптимизиране на инфраструктурата на центровете за данни и стимулиране на напредъка в технологиите за изкуствен интелект и цифров близнак.

Schneider Electric анонсира глобалните победители във второто издание на своите Награди за въздействие върху устойчивостта

По време на второто издание на своите Награди за въздействие върху устойчивостта Schneider Electric анонсира 12-те победители и ги поощри за техните пионерски усилия за декарбонизация както в рамките на собствените им организации, така и извън тях.

Водещи своето начало от 2022 година, наградите отличават приноса на партньорската екосистема на Schneider в създаването на един по-устойчив и електрифициран свят. Тази година Schneider разшири обхвата на компаниите, които могат да кандидатстват за наградата, като включи клиенти и доставчици, както и търговски партньори.

Победителите получиха награди в следните категории:

Категория „Въздействие върху моето предприятие“ – BlackRock, CapitaLand, FCOM, University of New South Wales, The VELUX Group

Категория „Въздействие върху моите клиенти“ Acciona, Enterprise Automation, Markit Holding AS, Paragon, TecnoService 

Категория „Въздействие върху моето предприятие за големи или средни доставчици“  SAA AB Engineering Pvt. Ltd., Henkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *