post

Българската технологична компания ScaleFocus („Скейл Фокус“) отваря нов развоен център – в Бургас. До края на 2018 г. се планира да бъдат открити 20 нови работни места там, а до края на 2019 г. – още 40. Клиентите на фирмата от САЩ и Европа са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти в Бургас. Това заяви г-н Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus, след среща с Кмета на града, г-н Димитър Николов.

Изборът е резултат и от доброто партньорство с община Бургас и институциите. Компанията има за цел чрез присъствието си в града да подпомогне местната ИТ общност със знания и опит. Това ще се случи посредством периодични събития – технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които сифтуерните инженери се запознаят с новостите в програмните езици и технологии. От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.

ИТ индустрията може да задържи талантите в България, категоричен е Пламен Цеков. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти“, обобщава той.

От ScaleFocus са поканили своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.

Бургас  е третият развоен център на ScaleFocus след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. През 2019 г. ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център в България.

Българската компания за ИТ услуги и иновации ScaleFocus е създадена преди 6 години. Над 400 специалисти работят за около 200 проекта от цял свят. Компанията беше отличена като „Най-добър технологичен работодател на 2017 г.“ в годишните аутсорсинг награди, организирани от Българската аусорсинг асоциация и БАСКОМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *