post

Samsung разработва своя блокчейн мрежа, която е базира на Ethereum, съобщава CoinDesk Korea. Освен това компанията не изключва възможността по-натам да пусне и свой токен.

За момента блокчейн мрежата е само за вътрешно тестване. Компанията разглежда различни варианти, включително дали да я направи публична или хибридна мрежа.

Когато всичко е готово, може да се премине към тестване и евентуално пускане на Samsung Coin. Според източника на сайта “пазарът очаква Samsung Coin, но посоката все още не е решена”.

Samsung от доста време има интерес към криптоактивите. Galaxy S10 например има и функция за съхранение на ключове и други функции, които са свързани с блокчейн. Samsung има и свой криптопортфейл, който поддържа само ether и ethereum ERC20 токени.

Навлизането на компанията в блокчейн сегмента и потенциална своя собствена криптовалута изглежда логично последствие. То ще даде още възможности на Samsung, включително и в сектора на онлайн и мобилните плащания чрез Samsung Pay. Компанията за сега не коментира темата официално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *