post

На ежегодното си събитие Samsung Galaxy Unpacked, компанията представи моделите Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24, които според нея ще въведат нова ера в използването на изкуствен интелект директно от смартфона.

С вграждането на генеративен AI в самото устройство, вместо да разчита на облака, Samsung може да намали забавянето и да предостави по-добро потребителско изживяване. Новата мобилна платформа Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 3 също използва максимално генеративния AI и мощния си AI Engine – посочват от компанията.

Много от съществуващите функции на Samsung получават подобрение с AI. Например, неговите продукти за превод в реално време вече могат да превеждат разговори, докато стоите до човека, говорещ на чуждия език. Междувременно, клавиатурата на Samsung ще превежда съобщенията в реално време на 13 езика.

Други промени идват за системата от камери. Quad Tele System на Galaxy S24 Ultra разполага с нов обектив за оптично увеличение пет пъти и работи със сензора от 50MP, за да увеличи до десет пъти. Смартфонът има и подобрени възможности за нощна фотография, а хората могат да използват инструмента за редактиране с AI, за да направят фини корекции на снимките, като коригират наклонени кадри или преместват човек или обект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *