post

Reddit обяви, че спира свободния достъп до сорс кода на сайта си. Той беше достъпен от 2008 г. насам, като средство да се гарантира бъдещето на популярната платформа.

Сега обаче компанията мисли по друг начин. Вместо да дава достъп до целия код за сайта и мобилните приложения, Reddit ще предлага селекция от множество малки части код.

Компанията дава няколко причини за това. От една страна тя смята, че кодът не е достатъчно добре централизиран. Освен това обаче Reddit се притеснява от конкуренцията, защото тя може да отгатва върху какво работи благодарение на елементите код, които публикува. Друго притеснение е от злоупотреби.

Reddit казва, че тя остава поддръжник на отворения код. С решението си компанията се опитва да намери баланс между запазването на свободния достъп до кода, но и защитата на новите разработки и технологии. Според някои коментари от потребители в самия Reddit, компанията може да разработва нови функции тайно и след като е готова, да публикува кода. Тя обаче явно има по-различни планове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *