post

Realme GT Neo 5 ще дебютира на 9 февруари в Китай. Очаква се компанията да го обяви глобално по време на MWC 2023 в края на месеца, но промо видео разкри дизайна и ключови характеристики на устройството.

Както може да се види, Realme GT Neo 5 има RGB LED светлина на задния панел, която свети в червено, когато нивото на батерията падне под 20% и в лилаво, когато тя е над този процент. При входящо повикване лилавата светлина мига, а за съобщения свети в бяло. При игри цветовете се сменят с различни ефекти.

Освен това Realme GT Neo 5 ще предложи и функция, подобна на Dynamic Island в iPhone 14 Pro. Що се отнася до дизайна, устройството е с плосък дисплей с централна перфорация, а в горния му край се виждат микрофон и IR порт.

Според слуховете до момента, телефонът ще има 6.74” AMOLED дисплей с 1.5К резолюция и 144 Hz честота на опресняване. Ще се захранва от чипсет Snapdragom 8+ Gen 1 с до 16 GB LPDDR5 RAM и до 1 ТВ памет и ще работи с Android 13 и Realme UI 4.0.

По отношение на батерията ще има два варианта – с 4600 mAh и 240 W бързо зареждане и с 5000 mAh и 150 W бързо зареждане. Селфи камерата ще е 16 МР, а задната ще има 50 МР основен сензор с OIS, 8 МР ултраширок и 2 МР макро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *