post

MediaTek обяви новия си чипсет Dimensity 1080, насочен към модели от средния клас. Тайванската компания потвърди и, че първите смартфони, захранвани от него ще се появят през последното тримесечие на тази година.

Някои от марките, които се очаква да пуснат модели с Dimensity 1080 са Xiaomi, Motorola и Honor. Сега Мукул Шарма твърди, че сред тях ще е и Realme, която ще представи смартфон с новия чипсет в Индия.

Източникът не разкрива името на устройството, но то вероятно ще наследи Realme 9 Pro+ и Narzo 50 Pro 5G. Това означава, че може би ще се нарича Realme 10 Pro+ или Narzo 60 Pro 5G, въпреки че към момента все още няма слухове, потвърждаващи съществуването на тези модели и може би премиерата им ще е в началото на следващата година.

Междуврменно Realme 10 се доближава към официалната си премиера на различни пазари. Устройството с номер на модела RMX3630 вече беше забелязано в различни платформи за сертифициране в Индия, Индонезия, Тайланд и Европа. То се появи и в базата данни на FCC и Geekbench и ще разполага с чипсет Helio G99 с 8 GB RAM и 5000 mAh батерия с поддръжка на 33 W бързо зареждане и може да бъде представено до края на този месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *