post

В разгара на търговската война между САЩ и Китай, която обхвана голяма част от технологичната индустрия, китайският гигант Huawei най-после се радва на добри новини. Американската администрация направи изключение от забраната наложена на компанията в редица сегменти и позволи на производителя на процесори Qualcomm да й доставя чипове за мобилни телефони от четвърто поколение – т.нар 4G.

Новината идва броени дни след изборите в САЩ и в условия на спорове между досегашния президент Доналд Тръмп, който инициира административната война срещу Huawei и новия – Джо Байдън. Въпреки това конкурентът и наследник на Тръмп, който вече беше обявен за победител в изборите, нееднократно е потвърждавал, че политиката му към китайския технологичен конгломерат няма да се отличавам осезаемо от тази на неговия предшественик.

В тези несигурни условия Huawei все пак получава глътка въздух след информацията, че ще може да купува чипове за 4G смартфони от Qualcomm. Все пак позволението не включва най-иновативните системи, оборудвани с 5G модеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *