post

Qualcomm и Thales представиха първата в света iSIM с възможност за внедрване в мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2. Интегрираната SIM е привлекателна за производителите на устройства, които искат да създадат компактни и рентабилни модели.

Предвижда се доставките на iSIM да достигнат 300 милиона до 2027 година, допълвайки SIM и eSIM. Технологията позволява функционалността на SIM в рамките на основния процесор на смартфона. Сертификацията за сигурност на GSMA гарантира, че iSIM поддържа същите високи стандарти на защита и гъвкава сигурност по всяко време и навсякъде, предлагани от най-новото поколение eSIM.

Основното предимство на iSIM пред eSIM е, че тя пести още повече място в корпуса на устройството. Всъщност това е допълнителен компонент, поставен в чипа, който заема по-малко от 1 mm² или над 100 пъти по-малко от размера на традиционната nanoSIM карта. Освен това iSIM е значително по-икономична от eSIM, което я прави подходяща при IoT устройствата.

Новата iSIM може да предложи на производителите на устройства допълнителни възможности за пестене ва място и намаляване на разходите, като същевременно поддържа най-доброто ниво на сигурност в областта. Тя е напълно съвместима със стандарта за отдалечено SIM осигуряване на GSMA, което означава, че абонаментите са дистанционно управлявани чрез всякакви стандартни платформи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *