post

Progress, довереният доставчик на софтуер за разработка на приложения и ИТ инфраструктура, обяви днес старта за кандидатстването за тазгодишната си платена стажантска програма за софтуерни инженери. По време на 6-месечния стаж студентите ще се запознаят с различните етапи в разработката на софтуерни продукти, ще придобият нови знания и опит и ще имат възможност да работят с водещи експерти от компанията.

За стажа, който ще започне през юли 2023 г., могат да кандидатстват всички, които  стартират професионалния си път в сферата на софтуерната разработка: студенти от специалностите „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“ или други сходни, както и обучаващи се софтуерни инженери в ИТ образователни инициативи.  Кандидатстването включва подаване на автобиография и мотивационно писмо на  уебсайта на Progress, както и решаване на практическа задача и интервю.

Стажантите ще бъдат заети на пълно работно време с възможност за преминаване към гъвкаво след началото на академичната година. В екип с ментор, всеки ще работи по реални инженерни задачи, свързани с решението за управление на съдържанието и създаване на дигитални преживявания Progress Sitefinity, водещите инструменти за разработчици Progress Telerik и Progress Kendo UI, както и софтуера за безопасен трансфер на файлове Progress MOVEit. Участниците ще се запознаят с дейността на различните екипи, част от разработката на един софтуерен продукт, сред които продуктов мениджмънт, маркетинг и UI/UX. Най-добре представилите се ще имат възможност да останат на постоянна работа в Progress.

В София се намира най-големият офис на Progress и в него работят екипи от различни направления с ключово значение за бизнеса на глобално ниво – екипи по разработка на продукти, управление на продукти, дигитален маркетинг, продуктов маркетинг, продажби и други. Работната среда е базирана на доверие, уважение и работа в екип с разнообразни възможности за професионално развитие. Служителите имат 30 дни годишен платен отпуск, допълнителен почивен ден за рождения си ден, възможности за доброволчество и допълнителни социални придобивки за съчетаване на работа и личен живот като денонощен фитнес и безплатен детски център в офиса на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *