post

След официалния анонс на PlayStation 4 Pro, който се състоя през октомври, конзолата получи допълнителен гигабайт оперативна памет. Това впрочем ще е памет от типа DRAM, която работи по-бавно от използваната в устройството GDDR5, но все пак даваща допълнителна производителност.

“Ние знаем, че геймърите имат нужда от малко повече памет, да кажем още 10%, затова добавихме в конзолата 1GB обикновена DRAM”, – казват от Sony. Този допълнителен гигабайт ще се използва за съхраняване на данните на работещи във фонов режим приложения. Досега за това отговаряше GDDR5. Така за игровия процес ще бъде отделена повече оперативна памет.

playstation-4-pro-2

PlayStation 4 Pro ще се появи на 10 ноември, а цената на конзолата е е $400. Тя ще бъде снабдена с 1 TB хард диск, но няма да получи Blu-ray плейър, тъй като в Sony са на мнение, че бъдещето е в поточното възпроизвеждане на видео.

От компанията потвърждават, че в PlayStation 4 Pro ще може да се сменя твърдият диск – както и при оригиналните PlayStation 3 и 4. Максималната скорост на хард диска, който ще може да се инсталира в Pro-версията на конзолата, е 6 Gbit/s, което е двойно повече от максималната скорост на интерфейса SATA II на оригиналната PlayStation 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *