post

Pixel Fold се появи в Geekbench с новия процесор Google Tensor G2 с Mali-G710 GPU и резултат от 1047 точки в едноядрения и 3257 в многоядрения тест. Въпреки че самите резултати не са много впечатляващи, те вероятно са на инженерен прототип, а и линията Tensor не се слави с високи тактови скорости и ултрабърза производителност, а по-скоро с AI оптимизация на обработката на изображения.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме, че Pixel Fold ще се захранва от процесор Tensor. Той носи кодовото име Passport и трябваше да дойде с модем, обозначен като g5123b. Това е стандартен модем Samsung exynos 5G, произведен по 7 nm процес, който присъства в серията Pixel 6, но сгъваемият модел се забави с около година и с новия Tensor G2 ще пристигне с чисто нов Samsung Exynos 5300 5G.

Всичко това означава, че Pixel Fold ще има много компоненти, произведени от Samsung – като се започне от дисплея и се стигне до чипсета, но интересна е камерата, с която се славят телефоните Pixel. Според слуховете, устройството ще запази отличителната лента на Pixel 7, както и характеристиките на камерата му, но дали това е така вероятно ще разберем едва следващата година, по време на Google I/O 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *