post

Швейцарската компания с българско IT ноу-хау pCloud представи съвременните тенденции в облачните услуги и демонстрира как ще изглежда дигиталното ни бъдеще. Главният изпълнителен директор на компанията Тунио Зафер обяви и голямото предизвикателство на pCloud към хакерите от цял свят: „От днес започва да тече срокът от 3 месеца за разбиване на иновативната услуга pCloud Crypto, с която компанията гарантира сигурността на файловете на потребителите си. За пръв път се обявява хакерско предизвикателство на реална база, а не на специално създадено копие. pCloud дава награда от 20 000 щатски долара на хакера, който успее да пробие максималната ни защита.“

Вижте още: Хакери маскират Android вирус като популярни игри

С криптирането client-side encryption (криптиране „от страната на клиента“) поверителните данни са заключени в Crypto папка и клиентът е единственият човек, който има паролата за папката. А чрез политиката на zero knowledge privacy (нулево ниво на информираност) нито компанията, като доставчик на услугата, нито който и да било друг освен самият потребител, има достъп до заключените файлове.

Облачните услуги на компанията предлагат съхранение на поверителни данни, информация и файлове на едно място, като достъпът до тях е възможен от всякакви устройства, всеки смартфон или компютър. Услугата е така проектирана, че сигурността е равна на това всеки файл да има поне по 5 копия, а потребителят може да достъпва файловете си чрез мобилно, уеб и десктоп приложение. Сред лидерите на световните облачни услуги застава и pCloud, компания позната както в България, така и на пазарите в азиатските държави, Америка, Бразилия, Европа, Турция.

pCloud обявиха, че вече имат над 2,5 милиона регистрирани потребители за по-малко от две години. Компанията осигурява възможност за споделяне на файловете и за работа по тях директно в облака.  Амбицията на Тунио Зафер е 20 милиона потребители в края на 2016 година.

Вижте още: pCloud получи първото си голямо финансиране от 3 млн. долара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *