post

Целта на новия офис на компанията е да продължи подпомагането на стартъп еко-системата в България с организирането на редица събития, насърчаващи иновациите и предприемачеството

 

Payhawk, първият български еднорог, компания с оценка от 1 млрд. долара, откри нов офис за 300 служители в Полиграфия Офис Център с площ от 3500 кв. м, както и нов отдел продажби и реклама, насочени изцяло към българския пазар.

Основаната в София през 2018 година компания ще продължи да помещава 100% от своя иновативен хъб и развойна дейност в България. За изминалата година към екипа на компанията са се присъединили 181 служители, разпределени в 8 офиса в Европа и САЩ. В началото на новата година Payhawk обяви допълнителни 120 работни места, от които 65 ще са базирани в София.

Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии.

Payhawk отбеляза откриването на новия си офис с част от своите инвеститори от Sprints Capital, Lightspeed Ventures, Greenoaks, QED Partners и Earlybird Digital East. На специалното събитие инвеститорите имаха възможността да се запознаят с голяма част от българските предприемачи и иновативни компании. Заедно дискутираха темите за технологичните прогнози за 2023, състоянието на пазара за рисков капитал, както и възможностите пред българските стартъп компании.

Инвестицията в привличането и задържането на най-добре квалифицираните кадри от цял свят към България е основна политика на компанията. Затова заедно с новия офис в София, Payhawk разширява и пакета придобивки за всичките си служители, като предоставя месечен бюджет за транспорт,  две седмици в годината работа от всяка точка на света, четири дни в месеца работа от вкъщи, една седмица работа от друг офис на Payhawk и 30 дни платен отпуск за всички служители глобално.

Иван Комитов, Мениджър Маркетингови системи: Винаги съм искал да се върна обратно и да допринеса към българската икономика. След близо седем години живот в Дания, се отвори възможността да се присъединя към Payhawk. Компанията винаги е била атрактивен избор за мен, като следвах развитието ѝ през последните две години. Културата на компанията, силният лидерски отбор и възможността да направя следващата крачка в кариерното си развитие бяха основна част от вземането на решението да се прибера в България и да стана част от този екип.

Фокус към българският пазар

В плановете за развитие през 2023 е заложено Payhawk да създаде нов отдел продажби и реклама, насочен към българския пазар.  Платформата на Payhawk вече работи на български език и през следващите няколко месеца ще обяви нов уебсайт насочен към местния пазар. Една от отворените и изключително важни позиции в компанията е Маркетинг Директор за България.

В страната, Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите сектори като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и др.

Христо Борисов, съосновател и изпълнителен директор на Payhawk: Работата с български компании винаги е била важна за нас. През 2022 година успяхме да направим необходимите инвестиции в партньорство с Пейнетикс, за да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лева към вече съществуващите ни карти. В комбинация към предлаганите от нас карти и сметки в 32 държави и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, компаниите с дружества в чужбина могат да използват една система за всичките си фирмени разходи на глобално ниво. Продуктът ни позволява автоматично извличане на данни от разходни документи на над 60 езика, лесно събиране на фактури/касови бележки в момента на трансакция, пълен контрол на плащанията от финансовия отдел, както и директна интеграция към водещите ERP системи в Европа за автоматично отчитане на разходите в реално време. Същевременно служителите разполагат с фирмени карти, което им спестява нуждата от събиране на хартия и дълги разходни отчети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *