post

Panasonic си сътрудничи с олимпийската състезателка Малайка Михамбо в очакване на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. С взаимно уважение и решимост за устойчивост и социална промяна, това партньорство изразява колективния призив за действия в областта на климата, като използва споделената страст към спорта, за да привлече вниманието и да образова по-широк кръг любители на спорта.

Малайка Михамбо коментира: „Интересувам се от социални и екологични въпроси от началното училище. Силно се вълнувам от нуждата за социална справедливост и справедливост по отношение на климатазащитата на природата, личното овластяване и благополучие и безспорната необходимост от подобряване на условията на живот на много хора по света.  

Да бъда посланик на екипа на Panasonic ще ми помогне да популяризирам тези истини, тъй те отразяват общите ценности, които имам с Panasonic, и ангажиментите на компанията за устойчивост – По-добър живот, по-добър свят за всички“.

Малайка има бакалавърска степен по политически науки и в момента учи за магистърска степен по науки за околната среда, която включва изследване на енергийната ефективност и кръговата икономика като фактори за устойчивост. Това, в съчетание с нейния интерес към инженерството, означава, че Малайка е в идеалната позицията да бъде посланик на екипа на Panasonic и да подкрепя обучението на другите да разберат и възприемат действия в областта на климата.

Нейната решителност за личностно развитие се отразява и на нейното представяне на световната атлетическа сцена, което включва златен медал в скок на дължина на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и също да бъде двукратен световен шампион в тази дисциплина. Малайка също така е и автор на книгата „Jump Yourself Free: Моят път към осъзнатост и вътрешна сила“, посветена на решителния живот, която излезе през октомври 2023 г.

Признанието на постиженията на Малайка е, че тя печели титлата „Спортист на годината“ за три поредни години и е удостоена с титлата „Athlete of Hearts“ за нейната благотворителна работа с деца  в рамките на благотворителната асоциация Malaika Herzsprung e.V, която подпомага деца от начални училища с членство в спортни клубове.

Атлетите от екипа на Panasonic водят по пътя

Малайка се присъединява към впечатляващ списък от атлети от световна класа, които са част от семейството на  Team Panasonic. Panasonic е горд световен партньор на Международния олимпийски комитет (МОК) от началото на програмата ТОР на Зимните олимпийски игри в Калгари през 1988 г. Като световен олимпийски партньор Panasonic вярва силно в духа на Олимпийските игри и тяхната уникална способност да обединява хората по позитивен и вдъхновяващ начин.

Junichi Suzuki, председател и главен изпълнителен директор на Panasonic Europe B.V., коментира: “Малайка е фантастично допълнение в нашия екипБлаготворителната инициатива за деца Malaikas Herzsprung е отличен пример за синергията между ценностите на Малайка и обществения принос на Panasonic. Щастливи сме да я подкрепим по пътя към Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *