post

OPPO ще представи новия графичен чипсет MariSilicon X Gen 2 по време на INNO DAY 2022, което ще се проведе на 14 декември. Компанията заяви, че чипът ще предостави “революционни” разработки, насочени към множество иновации и ключови технологични фактори, включително фотография.

През 2019 година OPPO обяви инвестиция от 50 милиарда юана за три години в авангардни технологични изследвания и разработки и предложи стратегия за технологичен преход 3+N+X през 2020 година, като 3 представлява трите основни технологии на компанията – Mariana, Pantanal и Andes, съответстващи на бизнеса с чипове, софтуерното инженерство и облачните й услуги.

Основателят и главен изпълнителен директор на OPPO, Чен Мингионг веднъж заяви, че технологичният бизнес трябва да се справи с фундаменталните предизвикателства, използвайки ключови технологии и, че компанията ще продължи да отделя ресурси в бъдеще, като наема хиляди хора за производство на собствено разработени чипове.

Според докладите екипът за самостоятелно разработен чип OPPO Mariana е създаден през октомври 2019 година. В момента той наброява 1000 човека и все още е в процес на изграждане и разширяване. В интервю миналия месец, Лиу Бо, вицепезидент на OPPO посочи, че доставките на Mariana MariSilicon X са надхвърлили 10 милиона и оттогава са приети още поръчки.

Устройството, което първо ще използва новия чип, ще бъде обявено веднага след официалното му представяне и най-вероятно това ще е следващият смартфон от серията Find X или серията Reno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *