post

Три месеца след обявяване на сливането си с OnePlus, OPPO вече намалява персонала си, тъй като усилията за разширяване на пазари като Европа и Индия не вървят по план.

Bloomberg съобщава, че компанията съкращава около 20% от персонала в няколко екипа за софтуер и устройства, за да консолидира ресурсите си с OnePlus. Смята се, че сливането е създало “излишни позиции” вновосъединената компания.

Този ход не се отразява на екипите на OPPO за научноизследователска и развойна дейност на смартфони или на позициите в чужбина. Съкращението обаче засяга екипа, седящ зад ColorOS, персонализирания потребителски интерфейс на OPPO за Android.

Хора, запознати с въпроса твърдят, че отдел “Internet of Things”, отговорен за разработването на интелигентни часовници и безжични слушалки, също е пострадал от съкращенията. Бързото разширяване на OPPO на определени пазари като Индия и Европа, както и фокусът й върху премиум сегментите и конкуренцията от страна на Apple и Xiaomi, също са изиграли своята роля в решението за съкращаване на персонала.

Същото може да се каже и за усилията на компанията в сегмента на носимите устройства, където въпреки пускането на няколко поколения смарт часовници, тя не успя да окаже влияние като Samsung, Xiaomi и Apple. Като цяло компанията наема твърде много хора за кратко време и само времето ще покаже дали тези съкращения ще окажат влияние върху броя на бъдещите носими устройства, или върху качеството на софтуера на OPPO и OnePlus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *