post

OPPO разкри повече подробности за дисплея на своя флагман Find X5 Pro. Устройството идва с първокласен 120 Hz OLED панел с резолюция 1440 х 3216 пиксела. Както честотата, така и разделителната способност са забележителни, но все още има подробности, които го открояват сред останалите продукти.

OPPO Find X5 Pro е способен да показва естествени цветове с най-висока яснота. Неговата цветова температура, интензитет и осветление реагират и на най-малките промени. Дисплеят се адаптира към набор цветове, които се използват, за да съответства на показваното съдържание.

Панелът може да показва пълната гама DCI-P3 и има многоточково цветово калибриране за оптимална производителност при всяко ниво на осветеност. Пиковата яркост от 1300 нита позволява екранът да се вижда на пряка слънчева светлина, но той е добре подготвен и за работа в тъмна среда, като може да спадне до 20 нита яркост, грижейки се за очите на потребителя. Има и филтър за синя светлина, а самият панел работи като човешко око, като се адаптира към различни светлинни ситуации с 12 нива.

Превключването на честотата на опресняване се извършва във фонов режим. Екранът поддържа HDR10+, докато HDR мащабирането осигурява баланса за не-HDR съдържание. Той е защитен с Gorilla Glass Victus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *