post

След като представи нова камера под дисплея по-рано този месец, вчера OPPO показа няколко нови сензора за камера, които ще дебютират в бъдещите й смартфони. Компанията посочи, че се е фокусирала върху саморазвитието и оптимизирането на основните тахнологии за изображения, за да даде възможност на потребителите да “уловят красотата в живота с лекота”.

OPPO показа нов RGBW сензор, за който твърди, че ще подобри светлочувствителността, като добави “допълнителна новаторска бяла подпикселна иновация, DTI технология и самостоятелно разработен алгоритъм 4 в 1”. Новият сензор ще пропуска 60% повече светлина и в същото време ще намали шума с до 35%. Той ще позволи на камерата да заснема по-изразителни снимки и клипове в портретен режим. Моделите, които ще го използват първи, ще дебютират през четвъртото тримесечие на 2022 година.

Заедно с това OPPO показа и нов сензор за увеличение, който предлага множество нови технологии, включително подход стъкло + пластмаса, нов сензор за магнитно съпротивление на тунела (TMR) и нов двигател на вала, който поддържа непрекъснато оптичон увеличение. Според компанията новият сензор за мащабиране ще позволява да се заснемат далечни пейзажи, без да се налага изрязване. Потребителите ще могат да се насладят на плавен преход в целия диапазон на увеличение с качество на изображението, сравнимо с това на професионална камера.

OPPO обясни, че добавянето на допълнителни движещи се части в сензора на камерата означава увеличаване на броя потенциални точки на повреда, като потвърди, че ще продължи да провежда различни тестове за надеждност, преди да започне масовото производство. Първите смартфони с новия обектив с непрекъснато увеличение ще дебютират през първото тримесечие на следващата година.

Най-интересен можеби е новият 5-осен сензор за оптична стабилизация на изображението. Технологията премества обектива на камерата и ISP сензора за постигане на максимална стабилизация. Според компанията новият сензор ще компенсира по-голямо треперене, като по този начин ще позволи по-бързо заснемане и по-добро представяне при слаба светлина, дори когато устройството е в ръката.

Новата технология е с максимален ъгъл на стабилизиране 3 пъти повече от традиционната технология OIS, а алгоритъма на компанията може да помогне за значително подобряване на стабилността, яснотата и цветовото представяне, увеличаване ефективността на компенсация на вибрациите с до 65%. Първите продукти с новия OIS сензор ще се появят през първото тримесечие на следващата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *