post

OPPO представи концепцията си за сгъваем смартфон още през декември 2020 година. Оттогава обаче не сме чували много за развитието на телефона. Сега нов теч в китайската социална мрежа Weibo твърди, че OPPO разработва свой собствен конкурент на Samsung Galaxy Z Fold 3.

Информацията идва от Digital Chat Station, който обяви някои от спецификациите на предстоящето устройство. Той твърди, че смартфонът ще предлага 7.8 до 8 инчов дисплей, който ще поддържа 120 Hz честота на опресняване.

Освен това екранът ще поддържа до четири резолюции HD. В допълнение смартфонът ще се захранва от чип Snapdragon 888. 50 мегапикселовият основен сензор Sony IMX766 допълва визията, заедно с 32 мегапикселова селфи камера.

Освен това се съобщава, че бъдещият смартфон на OPPO ще работи с новата ColorOS 12, базирана на Android 12, а пропорциите на устройството ще са като тези на Mate X2 на Huawei, докато форм-факторът ще е подобен на този на Galaxy Z Fold 3. Ако всичко това е вярно, сгъваемият OPPO ще е малко по-голям от Galaxy Z Fold 3, който има 7.6 инчов дисплей.

Все още няма данни кога ще бъде представено устройството, на кои пазари ще се предлага и каква ще е неговата цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *