post

Изненадваща новина дойде в петък от OpenAI – компанията, създател на популярните изкуствени интелекти ChatGPT и DALL-E. Досегашният главен изпълнителен директор и съосновател на компанията Сам Алтман напуска както управителния съвет, така и самата организация. Временно поста му ще заеме Мира Мурати, която до сега беше главен технологичен директор.

От ръководството посочват, че тя е “изключително квалифицирана да заеме позицията на временен главен изпълнителен директор.” В изявлението се добавя, че управителният съвет има “пълното доверие в нейната способност да ръководи OpenAI през този период на преход.”

Новината е изненадваща за технологичната общност, в чиито среди Сам Алтман има почти легендарен статут първо като основател на стартъп акселератора Y Combinator, а напоследък – и като основна движеща сила зад OpenAI и визионер, довел изкуствения интелект до масите и лице на тази нова и динамична технологична индустрия. Мнозина го определят като новата супер – рок звезда на технологиите, след Стив Джобс и Илън Мъск.

Повече подробности вижте в Smartage.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *