post

OpenAI пусна инструмент, който може да определи дали даден текст е по-вероятно да е написан от човек или Изкуствен интелект (AI). Създателите на ChatGPT обаче предупреждават, че новият инструмент не е изключено и да допусне грешка.

Той включва поле, в което може да се постави текст с дължина най-малко 1000 знака. След проверката му ще се появи и заключението „Класификаторът счита, че текстът е много малко вероятно генериран от AI“ или „Класификаторът счита, че текстът вероятно е генериран от AI“.

Припомняме, че след пускането на своя инструмент ChatGPT през ноември, OpenAI се сблъска с множество критики и натиск от преподаватели с аргумента, че предоставя на обучаващите се изкусителна възможност за измама при изготвяне на домашните си проекти и дори по време на изпит. Държавните училища в Ню Йорк дори забраниха бота от своите WiFi мрежи и училищни устройства.

Въпреки това обаче ботът си остава най-печелившият проект на стартъпа. Съобщава се, че OpenAI е осигурила инвестиция от 10 млрд. щ. долара по-рано този месец от Microsoft, която планира да интегрира ChatGPT в Bing и Office 365.

В същото време Google, Baidu и други компании също работят върху конкурентни на чатбота проекти. Техногогичният гигант например планира скоро да пусне своя еквивалент Apprentice Bard, който използва технологията за разговори LaMDA и за разлика от ChatGPT може да предоставя информация за скорошни събития.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *