post

OnePlus пусна първия си интелигентен часовник, наречен просто Wacth. Устройството идва с някои впечатляващи функции като защита от Sapphire Glass, 14 дневен живот на батерията, поддръжка на бързо зареждане и над 110 вида тренировки. Най-забележителна обаче е операционната система, която го управлява – RTOS.

Вместо да използва гъвкавата и богата на функции WearOS, компанията е избрала именно RTOS и разкри причината за това във форумите си:

“Основното нещо, което забелязах във вашите коментари е въпросът защо сме избрали RTOS вместо WearOS. Когато взимаме подобно решение, винаги преценяваме ползите и предизвикателствата, за да изберем това, което ще ни доведе до най-доброто потребителско изживяване. Установихме, че и двете операционни система могат да предложат много страхотни неща, но и някои недостатъци. Така че след претегляне на всички опции, в крайна сметка избрахе RTOS предимно заради възможността да предложим на нашите потребители по-дълъг живот на батерията”, написа продуктовия мениджър на компанията.

Компанията отбелязва още, че използването на RTOS позволява импортирането на това, което нарича “ опит за отстраняване на грешки в дисплея с висока честота”. Именно тази опция й подволи да повиши опресняването на дисплея от нормалните 30 Hz на 50 Hz, предлагайки по-плавно изживяване. Не е изненада, че OnePlus се стреми към същото и с първия си часовник.

One thought on “OnePlus разкри защо първият й часовник не използва WearOS

  1. Всъщност RTOS не е име на операционна система, а клас от операционни системи от така да се каже (грубо и некомпетентно) по-базов модел на работа. Т. е. написали са си сами своя операционна система отговаряща на класа OS от вид RTOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *