post

Миналата година изпълнителният директор на OnePlus Пийт Лау зае поста старши вицепрезидент в OPLUS – компанията, която изцяло притежава OPPO и има мажоритарен дял в OnePlus, както и малък дял в Realme. Лау отговаряше за надзора върху продуктовата стратегия на OnePlus и OPPO, а няколо екипа от двете компании бяха обединени, за да “усъвършенстват работата си и да се възползват от допълнителни споделени ресурси”.

Сега, месеци по-късно, положителните ефекти от този ход са ясни и бяха счетени за достатъчно важни за по-нататъшното развитие на двете компании. Лау обаче твърди, че марката OnePlus ще продължи да работи независимо.

Тя ще задълбочи интеграцията си с OPPO. “Уверен съм, че тази промяна ще бъде положителна за нашата общност и нашите поребители. С тази по-задълбочена интеграция с OPPO ще разполагаме с повече ресурси, за да създадем още по-добри продукти за вас. Също така ще ни позволи да бъдем по-ефективни, например като донесем по-бързи и по-стабилни актуализации за потребителите на OnePlus”, пише Лау.

Всъщност част от това вече се е случило – телефоните OnePlus 9 в Китай се доставят с ColorOS, тъй като тя замени HydrogenOS. Тези, продавани в световен мащаб, все още пристигат с OxygenOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *