post

OnePlus демонстрира на MWC 2023 новото си концептуално предложение – OnePlus 11 Concept. Подобно на предишните устройства и това няма да бъде пуснато в търговската мрежа, но всъщност е работещ прототип, демонстриращ новата охладителна система Active CryoFlux на компанията.

На външен вид гърбът на устройството много напомня този на Nohing Phone (1) и неговата система Glyph, но важната част се крие отдолу. По същество охладителната система е подобна на тази, използвана в геймърските компютри с течно охлаждане, за да предпази компонентите от прегряване при интензивни сесии. OnePlus посочва, че всичко това й е отнело 2 години за разработка и 30 нови патента.

Телефонът е по-дебел и тежък от OnePlus 11, тъй като за да добави охлаждащата течност, компанията е избрала стъклен гръб с микро прорези между него и тялото на устройството. Освен това OnePlus е добавила и “magnetron-splittering coating”, фантастична технология за покритие, която създава фин ефект.

Системата за охлаждане се увива и около модула на камерата, което създава ефект на ореол около него, а пръстенът е от Guilloché etching, използван в скъпите модели часовници. Компанията твърди, че това е първият път, когато материалът се влага в смартфон.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *