post

OMEN by HP се присъединява към големите имена, подкрепящи националния турнир League of Legends Champions. Esport напреварата се организира от ESL България и ще завърши с мащабно събитие в Кино Арена Запад на 9-и април.

Присъединяването на OMEN by HP към разрастването на българската гейминг сцена е напълно логична стъпка в усилията на всички страни. Причината е, че компютрите OMEN са разработени специално за гейминг и могат да се похвалят със завидни хардуерни и софтуерни характеристики.

Междувременно квалификациите за участие в турнира се проведоха на 4 и 5 март, като до финала ще стигнат едва 4 отбора. Те ще си разпределят награден фонд от 3000 лева пред повече от 350 зрители на място в най-голямата зала на комплекс Кино Арена Запад в София. За всички, които предпочетат комфорта на дома или не успеят да се сдобият с билет навреме, е предвидено онлайн излъчване в Twitch TV.

Освен паричната награда и подкрепата на ESL в популяризацията си, отборът-победител получава и директно класиране във финалите на новия сезон на ESL Southeast Europe Championship, които ще се проведат в рамките на ON!Fest през юни 2017 г.

Подробности могат да се намерят на страницата на League of Legends Champions Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *