post

Octopus е името на най-новата платформа за споделяне на видео и стрийминг в реално време. Тя е създадена от технологичната консултантска компания DataArt и има за цел да отговори на повишеното търсене на подобен тип решения в следствие на COVID-19 и свързаните с него ограничения, нуждата от дистанционна комуникация и работа от разстояние.

Octopus е проектирана да предложи на бизнеса достъпно, бързо и надеждно решение за споделяне на видеосъдържание, което може да бъде персонализирано според спецификите и нуждите на клиента. Платформата може да бъде внедрена като самостоятелно решение или интегрирана в съществуващ уебсайт или приложение. Тя е white-label решение с модулна, предварително изградена архитектура, включваща базов код, който позволява всички ключови функции, налични в популярните OTT / VOD платформи.

Решението обхваща богат набор от функции за споделяне на видео, а клиентите могат да спестят време и пари, закупувайки само услуги за интеграция и персонализиране. Това позволява на компаниите бързо да се сдобият със своя видеоплатформа, съобразена с техните собствени уникални нужди, без да правят излишни разходи. Освен това Octopus може лесно да бъде внедрен в най-популярните среди за хостинг в облака, като AWS, Google Cloud и MS Azure.

„Много компании експериментират с алтернативни решения за стрийминг, които могат да бъдат скъпи и тромави, а в същото време да не предлагат достатъчно опции за персонализиране. Потреблението на такъв тип услуги скача рязко, като потребителите използват стрийминг, както за бизнес, така и за развлечение. Според нас търсенето на решения за видеосподеляне и поточно предаване на живо ще продължи, ето защо – планираме да продължим да развиваме Octopus“ – сподели Макс Калмиков, вицепрезидент на дивизията „Медии и развлечения“ в DataArt.

Достъп до демо версия на платформата може да бъде заявен на страницата на Octopus, където е налице повече информация относно функционалностите, предимствата и начините за работа с нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *