post

Nvidia записа стабилно второ тримесечие на фискалната си 2019 г., което е приключило на 29-ти юли т.г. Компанията отбелязва 40% ръст на приходите си на годишна база и леко надскочи очакванията на анализаторите, съобщава CNBC.

Приходите на Nvidia са 3.12 млрд. долара при очаквани 3.10 млрд. от анализаторите. Това е 1.76 долара на акция спрямо 1.66 долара на акция според очакванията.

Най-добре се представя гейминг сегмента с приходи в размер на 1.81 млрд. долара. На второ място са дейта центровете със 744 млн. долара приходи. Nvidia има добри постижения и в другите си бизнеси, но въпреки това разочарова инвеститорите.

Причината е, че прогнозите на компанията за следващото тримесечие не отговориха на очакванията. Nvidia очаква приходи в размер на 3.25 млрд., докато анализаторите прогнозираха 3.34 млрд. Освен това оперативните разходи на компанията са с 8 млн. долара по-високи от очакваното от анализаторите и възлиза на 818 млн. долара.

Компанията също така обяви, че вече не очаква особени приходи от оборудване за криптовалути. Приходите от тях са били само 18 млн. долара при очаквани около 100 млн. Затова Nvidia вече не разглежда този пазар като потенциален източник на доходи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *