post

Автомобилите с изкуствен интелект се радват на голямо внимание, но те далеч не са единствената технология, която ще промени градовете. Самите те също ще се преобразят и Nvidia иска да е сред компаниите, които ще са основните “виновници” за това. Тя представи своята нова платформа за управление на градове с изкуствен интелект Nvidia Metropolis, съобщава VentureBeat.

Nvidia Metropolis има за цел да бъде много повече от място, където да се събират данни от сензори и джаджи от Интернета на нещата. Платформата иска да се възползва максимално от изкуствения интелект и да предвижда проблеми и техните решения. Чрез нея ще може дори да се реагира при пожари, престъпления и др. Основната част от това ще се случва чрез анализ на видео потоците от охранителните камери из  градовете.

Nvidia казва, че вече има над 50 компании-партньори, които правят или ще правят устройства и технологии, които да се използват от и със Metropolis. Компанията уточнява, че видеото ще е анонимно, тоест, чрез него няма да могат да се следят хора, но ще може да се анализират ситуации и да се генерира статистика в реално време.

Очаква се до 2020 г. по света да има около 1 млрд. постоянно активни охранителни камери и камери за наблюдение. Хората не могат да наблюдават и анализират цялото съдържание, което те виждат и записват. Metropolis ще може да го постига и при това в реално време без да се нуждае от записи. Nvidia не казва дали някои градове вече са проявили интерес към платформата. Въпреки това компанията остава с високи очаквания, че към Metropolis ще има голям интерес щом платформата се развие достатъчно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *