post

Ако се чудите защо един от най-популярните хора в българския интернет е избрал никнейма NoThx, кои са любимите му игри и лесно ли се става инфлуенсър, прочетете интервюто ни с него специално за Pixelmedia.bg.

ВЪПРОС: Ти имаш една от най-големите аудитории в българското уеб пространство. Би ли се представил за онези читатели, които не те познават?

– Здравейте, казвам се Константин Кънев, на 36 години съм от София. По образование съм икономист, като от малък обичам да играя компютърни игри. Също така много обичам да пътувам, да пробвам интересни храни и не на последно място имам голяма страст към всякакви технологични устройства. Всички тези неща, които изброих, комбинирам в мой youtube канал, който скоро ще стане на 10 години. В последните 2 години това ми е и основната работа.

ВЪПРОС: Защо избра името NoThx?

– Това е история от времето на dial-up интернет-а. Имах амбиции да ставам много добър играч на StarCraft. Това и до ден днешен е любимата ми игра. Та в началото на 2000 г. играех срещу чужденци посредством dial-up. Често играта лагваше или връзката прекъсваше изцяло, а аз исках да стана колкото може по-добър и за целта играех само срещу по-добри играчи от мен. И когато побеждавах някого, нямаше смисъл да играя пак срещу него, тъй като нямаше какво да науча от него, а и играта можеше да лагва и да си загубя времето.

Но пък тогава беше прието, когато някой загуби да попита противника си за още една игра, но аз отказвах с отговора – “no thanks, gg”, което значи “не благодаря, добра игра”. gg – good game е символ на уважението в игрите, благодариш на опонента си за играта. Постепенно исках да съкратя това “no thanks” и стана “NoThx” и така постепенно това стана моят “прякор” в интернет пространството.

ВЪПРОС: Лесно ли се става инфлуенсър в България? Какво е нужно?

– Буквално всеки човек може да е инфлуенсър. Въпреки, че не харесвам тази дума, тя става все по-популярна и използвана. Предпочитам да се наричам създател на съдържание, но и съдържанието което правя естествено влияе на хората, каквото е и значението на думата инфлуенсър. Та да, надявам се, че аз поне влияя добре на моите последователи.

Но да се върнем на въпроса – всеки човек който има желание да сподели с някой нещо или някаква история, било то под формата на аудио, на видео, на снимка, на рисунка или на какво ли още не, е един потенциален инфлуенсър. Затова смятам, че всеки може да бъде такъв. Вече дали е лесно – ако го правиш, без да ти прави впечатление, е лесно. Или поне аз така смятам, че го правя. Вече ако създаваш някакви планове и стратегии как да си успешен инфлуенсър, може би няма да е толкова лесно. Всичко е въпрос на гледна точка.

ВЪПРОС: Следиш повечето нови видео игри. Би ли откроил някои заглавия, които са те впечатлили през тази година?

– Както казах от малък обичам игрите. Добри игри за тази година, според мен, са God of War: Ragnarok, The Quarry, Plague Tale: Requiem, Horizon Forbidden West, Stray, Dying Light 2, Elden Ring и може би още много други 🙂. Очаквам с нетърпение The Calisto Protocol, която излиза след няколко дни.

ВЪПРОС: Какво играеш напоследък?

Довечера мисля да изиграя The Dark Pictures : The Devil In Me. Това е интерактивна драма представена като филм, в която ти влизаш в ролята на различни персонажи и спрямо изборите, които правиш, избираш как да се развие цялата история на играта. Има десетки различни развоя на събитията. Реално изборите ти определят живота на персонажите. Играта е част от поредица, като това е петата част. Всички персонажи са изиграни и озвучени от истински актьори.

ВЪПРОС: А какви тенденциите очакваш да движат гейминга през 2023 година?

Не мисля, че нещо голямо, ново и неочаквано ще се случи през 2023 г. Смятам, че cloud gaming устройствата не са стигнали до пълния си потенциал и това тепърва ще се развива. Представям си устройства, които просто имат екран и хардуер достатъчен за да пуснат стрийм и по този начин да можеш да играеш всякакви игри навсякъде само с наличието на интернет. Такива устройства биха били много достъпни, а това комбинирано с някаква месечна услуга за достъп до игри, би било доста съвременно.

ВЪПРОС: През последните години инфлуенсъри като теб се наложиха като една медия от ново поколение, която се отличава с по-директна и искрена комуникация с аудиторията. Как, според теб, ще се развиват инфлуенсърите в бъдеще?

Смятам, че точно това което споменаваш във въпроса, е основната разлика, а именно това колко директно и искрено се чувствам примерно аз с моята аудитория. Аз говоря с моите зрители сякаш говоря с приятели, споделям им моите впечатления за различни устройства, сякаш разказвам за новостите в нещо на някой приятел. Това кара хората да ни чувстват по-близки, но и аз ги чувствам близки. Чувствам че трябва да съм напълно обективен примерно в ревютата, които правя, тъй като мога да подведа някой да си купи нещо, което не е хубаво и така да загуби пари.

Най-голямото ми удовлетворение идва, когато някой ми каже: взех си някое устройство, защото гледах твои ревюта и прецених че това е най-добре за мен. Това е най-голямата награда за мен и това се отнася, както за хардуер, така и за всякакви други неща. Това доверие, което съм изградил, се гради с години. И аз имам уважение към хората и не искам да го изгубя. А вече как ще се развива това в бъдеще, не знам, ще видим след някоя друга година!

ВЪПРОС: Какво ще посъветваш младите хора в България, които искат да се пробват като влогъри?

Смятам че всеки човек всеки ден трябва да изпробва нови неща, каквито и да са. Дори и нищо да не стане, всяко едно нещо е опит. Аз развивах youtube канала си като мое хоби повече от 8 години и то – докато имах доста сериозна и натоварваща работа. Казвам това основно с идеята, че не е нужно да разполагаш със супер много време. Достатъчно е просто да имаш желание. Като цяло човек има време за това, за което иска да има. Намерете нещото, за което искате да си хабите времето и влейте цялата си енергия в него. Смятам че в това модерно време, в което живеем, всичко е възможно. Мен ако ме бяхте питали преди пет години дали това би могло да ми е професия, сигурно щях да се изсмея. На мен това винаги ми е било хоби и начин да разпусна от напрегнатото ежедневие. Ето, че нещата се променят. Но пък когато работиш това, което ти доставя истински удоволствие, ти никога не си на работа и си истински щастлив. Това го пожелавам на всеки!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *