post

През декември главният изпълнителен директор на Nothing Карл Пей заяви, че Phone (2) няма да излезе скоро. Той наблегна на това, че марката няма да имитира другите производители и да предлага десетки продукти годишно, а ще се съсредоточи върху Phone (1) и развитието на софтуера му.

Това изявление определено разочарова феновете, но в последното си интервю за Inverse, основателят на Nothing поясни, че Phone (2) ще се появи на пазара през 2023 година в САЩ. Стартът му се очаква към края на годината, а самото усторйство ще е от висок клас, което може би предполага и по-висока цена.

Както знаем философията на Nothing се върти около осигуряването на по-добро изживяване по отношение на софтуера, вместо хардуерните спецификации. Пей не спомена никакви подробности, но неколкократно намекна, че Phone (2) ще има по-добри характеристики от своя предшественик. “Ние разработваме смартфон, който е по-премиум от Nothing Phone (1) и софтуерът ще е голям фокус за нас”, посочи той.

На въпрос дали Phone (2) ще се конкурира с водещи устройства като iPhone 14 Pro и Galaxy S23 Ultra, Пей отговори:

“Мисля, че пазарът и индустрията са се променили от онези дни. За нас листът със спецификации на Phone (1) беше подходящ по отношение на потребителското изжиявване. Мобилните чипсети наистина се подобриха през последните 7-9 години. Ето защо искам да избягвам да наричам Phone (2) флагман, защото това би означавало, че Phone (1) не е такъв. В рамките на собственото ни портфолио той беше водещ по отношение на грижата, която вложихме в продукта, което означава, че Phone (2) ще е по-премиум стъпка нагоре”.

Въпреки че устройството все още е в процес на разработка, можем да очакваме то да е по-скъпо и с по-добри спецификации. В интервюто не се споменават промени в дизайна, което може би означава, че Nothing ще се придържа към полупрозрачното тяло и Glyph Interface.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *