post

Чухме много слухове за това как Nothing ще обяви първия си смартфон по време на събитието The Truth. За съжаление обаче, това така и не се случи, въпреки че компанията потвърди официално, че Phone (1) все пак съществува.

Карл Пей разкри, че то ще се захранва от чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и ще работи със собствена версия Android – Nothing OS. По отношение на премиерата му обаче, беше уклончив –  Phone (1) ще дебютира през лятото на 2022 година.

Амбициите на Nothing са да си съперничи директно с Apple и нейния iPhone. По същия модел тя се стреми да изгради собствена екосистема, в която устройствата да работят безпроблемно помежду си. Nothing OS ще е отворена екосистема, която без усилие ще свързва и интегрира продуктите на компанията с такива на водещи световни марки.

За софтуерната поддръжка на своя Phone (1 )Nothing ще осигури три години надстройки на Android OS и четири години актуализации за сигурност. Той ще работи с приложения на Google, които благодарение на оптимизациите, ще реагират мигновено при отваряне и затваряне.

За да тестват изживяването с Nothing OS, компанията ще позволи на потребителите да изпробват Nothing Launcher, като го предостави за избрани смартфони следващия месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *