post

Очаква се Apple да си партнира с производител на автомобили за създаването на своята самоуправляваща се кола. През януари се появиха съобщения, според които този партньор ще е Hyundai, но те бяха отречени впоследствие.

Според следващите спекулации, Apple се е обърнала към Nissan за потенциалното партньорство, но Financial Times твърди, че преговорите са били кратки и не са стигнали до споразумение, поради разногласия относно спецификациите на Apple Car.

Заслужава си да посочим още, че наскоро Nikkei Asia цитира Nissan като един от поне шестте японски автомобилни производители, които Apple е набелязала за потенциален партньор. Според последните слухове обаче, Nissan и Apple не са постигнали съгласие по въпроса как ще се развие партньорството, а Nissan е била обезпокоена, че сделката с Apple ще я постави на нивото на доставчик на хардуер.

Очаква се Apple Car да е изцяло брандирана от Apple, включително софтуера и дизайна. По време на доклада за приходите, главният оперативен директор на Nissan Ашвьни Гупта заяви, че компанията е отворена за партньорства, но само, ако отсрещната страна се адаптира към услугите й, а не обратното.

Както се досещате, официално съобщение от Apple за проекта за Apple Car все още няма и това не е изненада. Компанията винаги се е стремила да опази бъдещите си продукти в тайна и не би изневерила на политиката си. Bloomberg обаче съобщи, че Apple Car не е близо до производствения етап и пускането й на пазара ще е след поне половин десетилетие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *