post

Nintendo обяви изнанадващо, че Bluetooth audio поддръжката е добавена към Switch чрез нова актуализация на софтуера. Възможността да се използват Bluetooth слешалки при игра е очевидно липсваща функция от пускането на конзолата през 2017 година, така че е чудесно тя най-сетне да бъде добавена, въпреки че има някои ограничения.

Според сайта за поддръжка на компанията ще бъдете ограничени до използването на два безжични контролера, ако имате прикачени Bluetooth слушалки. Също така системата няма да поддържа Bluetooth микрофони, което не е изненадващо, като се има предвид, че собствената система за гласов чат на Nintendo разчита на приложение, работещо на вашия телефон. И все пак това е лоша новина за хората, които играят игри със собствен вграден гласов чат.

Дори и с гореспоменатите ограничения обаче, функцията изглежда добре поддържана. Nintendo посочва, че Switch може да запише до 10 свързани устройства и казва, че тя трябва да работи както с обикновения Switch, така и със Switch Light. Според списъка актуализацията добавя и някои функции, за да направи кабелния интернет по-полезен. Switch ще може да остане свързан с интернет дори и в режим на зспиване, ако не е свързан хардуерно, привидно или чрез адаптер, или чрез вградения LAN порт на предстоящия OLED док за Nintendo Switch. Това ще помогне на конзолата да изтегля съдържание докато спи, а функцията е включена по подразбиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *