post

Днес Nikon представя най-тънкия, най-лекия пълнокадров плосък обектив от серия Z. С универсално фокусно разстояние от 26 мм, късо минимално фокусно разстояние и ясна оптика NIKKOR Z този широкоъгълен фиксиран обектив може да е малък, но е готов за големи идеи. Фотографите ще могат да правят забележителни снимки от собствената си уникална перспектива.

С тегло от 125 г (приблизително) и дължина от само 23,5 мм (приблизително) този супертънък и лек широкоъгълен фиксиран обектив е великолепен за творческо спонтанно снимане. Той е толкова ненатрапчив, че предлага повече от дискретност. Дори включеният сенник с байонет не добавя реален обем, а към него могат да бъдат добавени 52-милиметрови филтри за още повече творчески възможности. Въпреки миниатюрния си размер този плосък обектив има успокояващо солидна конструкция – байонетът за монтиране на обектива е метален, а цилиндърът на обектива и всички движещи се части са уплътнени, за да предпазват от прах и капки вода.

Независимо дали снимат у дома, улични сцени, пейзажи, интериори или друго, NIKKOR Z 26mm f/2.8 позволява на фотографите да превърнат всяка възможност в творчество. Широкият байонет Z се комбинира с широката максимална диафрагма с f/2,8 на обектива, за да осигурява отлични резултати при слаба светлина, а фотографите могат да използват по-високи скорости на затвора, за да фиксират действието, без да правят компромис с яркостта. При снимане в близък план фокусирането е ясно дори когато фотоапаратът е само на 20 см от обектите, а бокето може да се подчертае на близки разстояния за изкусно размазване на фона. Видеографите и влогърите могат да се възползват от широкото зрително поле на обектива и овладяната промяна на фокусното разстояние при фокусиране, за да заснемат красиви видео клипове, идеални за всичко от много широки снимки до интервюта, които създават истинско усещане за място.

Зураб Кикнадзе (Zurab Kiknadze), продуктов мениджър в Nikon Europe, казва: „Този изключително универсален плосък фиксиран обектив може и да е най-тънкият обектив в нашата настояща гама, но неговата солидна конструкция е абсолютно NIKKOR Z. Компактните размери и стабилните му характеристики го правят привлекателен предпочитан кандидат за фотографи, които искат дискретен спътник, и той е отличен обектив за разходка. Обективът предлага чудесно съотношение цена-качество и е отлично допълнение към всеки комплект.“

Обобщение на основните характеристики: NIKKOR Z 26mm f/2.8

26-милиметров плосък широкоъгълен фиксиран обектив: универсално 26-милиметрово фокусно разстояние (36 мм еквивалент на фотоапарати с формат DX) с голяма диафрагма с f/2,8. Снимайте с яснота и острота при слаба светлина или фиксирайте действието, без да правите компромис с яркостта.

Най-тънкият пълнокадров широкоъгълен обектив в гамата Nikon Z: тежи само 125 г (приблизително) и има дължина 23,5 мм (приблизително).

Отличен близък план: минималното разстояние на фокусиране от само 20 см позволява снимане в близък план, а широката диафрагма дава възможност на потребителите да акцентират върху бокето за красиво размазване на фона.

Здрав: металният байонет за монтиране на обектива осигурява на този тънък плосък обектив успокояващо солидна конструкция. Цилиндърът на обектива и всички движещи се части са уплътнени, което ги защитава от проникване на прах и капки вода.

Чудесен за филми: широкото зрително поле и овладяната промяна на фокусното разстояние при фокусиране гарантират, че потребителите могат да заснемат красиви видео клипове с лекота.

Пръстен за управление с възможност за персонализиране: пръстенът за плавно и безшумно управление може да се настрои да управлява стойността на ISO, диафрагмата, компенсацията на експозицията или други.

Подготвен за филтри: 52-милиметрови филтри могат да бъдат прикрепени към включения сенник на обектива с байонет.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *