post

Motorola рекламира големия сензор на камерата на Moto X30 Pro, който се очертава като един от най-интересните флагмани тази година. Компанията, която е третият по големина производител на смартфони в световен мащаб, пусна изображение с фокусните разстояния на тройната задна камера – 35 мм, 50 мм и 85 мм.

Според слуховете Moto X30 Pro ще има 6.67” OLED дисплей с FHD+ резолюция и 144 Hz честота на опресняване, чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 и тройна задна камера с 200 МР основен сензор, за който се смята, че е на Samsung.

Освен този 200 МР сензор, камерата ще разполага с 50 МР и 20 МР, като може и да няма ултраширок. Тийзърът, публикуван в китайската социална мрежа Weibo разкрива, че Moto X30 Pro ще използва 1/1.22” сензор, или малко по-малък от 1/1.28” на новия Xiaomi 12S Ultra.

Предимството на големия сензор е, че позволява проникването на повече светлина, което осигурява по-ясни изображения дори на кадри, заснето при слаба светлина. Той подобрява и степента на замъгляване на фона, известна като боке. Недостатък е, че по-големите сензори могат да доведат до изкривяване на изображението и заемат повече от и без това оскъдното вътрешно пространство на телефона, което би могло да се използва за по-мощна батерия или други компоненти.

Освен всичко това Moto X30 Pro ще има 4500 mAh батерия с поддръжка на 125 W кабелно и 50 W безжично зареждане – най-бързото зареждане на компанията до момента. Ще пристигне с Android 12 и може да бъде представен още този месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *