post

По време на MWC 2023 Motorola обяви Defy Satellite Link – блутуут устройство, което ще добави сателитна комуникация към всеки смартфон. Вместо функционалността да е интегрирана в хардуера на вашия телефон, това ще се случи чрез блутуут връзка с Defy Satellite Link, стига да използвате iOS 14 и Androoid 10 или по-нова версия.

Устройството е оборудвано със собствена батерия с капацитет 600 mAh, за която се твърди, че може да осигури няколко дни свързаност. То използва хардуера на MediaTek, за да комуникира с геостационарните сателити на 22 300 мили над повърхността на Земята. Самото усторйство има щипка, за да можете лесно да го прикрепите към оборудването си и е преминало тест за стандартите MIL-Spec 810H и IP68.

За да изпращате съобщения, ще трябва да използвате приложението Bullitt Satellite Messenger на телефона си. Това ще осигури двупосочна връзка през устройството на Motorola където и да се намирате, дори и без клетъчно покритие.

Има и разпоредба за спешни функции чрез SOS Assist, захранвана от FocusPoint Internationl с 24/7 покритие. Устройството предлага и бутон за регистриране на местоположението, с който можете да уведомите хората къде се намирате дори и без свързан смартфон.

Bullit Satellite Messenger е абонаментна услуга, а Defy Satellite Link също идва в пакет с абонамент, позволяващ 30 двупосочни съобщения месечно срещу 169 евро. Самото устройство може да бъде закупено за 119 евро и ще е налично на пазара през второто тримесечие на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *