post

Google представи Wear OS 3 преди повече от година, но оттогава тя беше достъпна само за един продукт – Galaxy Watch 4. След дебюта на Pixel Watch, Wear OS 3 си проправя път и към друг смарт часовник, задвижван от Qualcomm – Montblanc Summit 3.

Montblanc Summit 3 е луксозен часовник, който, ако съдим по няколкото скрийншота, работи със стандартна версия на операционната система. В съобщението за пресата компанията не дава много подробности за това какво ще предложи той като софтуерно изживяване, а набляга на поддръжката на Google Maps и turn-by-turn directions, което идва с новата версия Wear OS 3, както и поддръжката на Google Pay.

Montblanc Summit 3 предлага фитнес приложение с проследяване на съня, както и няколко циферблата. Часовникът може да отчита нивата на кислород в кръвта и работис чип Snapdragon Wear 4100+ на Qualcomm.

По отношение на дизайна, Montblanc Summit 3 има титаниев корпус в черен, сив и двуцветен вариант с опции за силиконова или кожена каишка. Има въртящата се коронка и два допълнителни бутона, а размерът на корпуса му е 42 мм. Няма данни за батерията му, но предишните модели на компанията издържат около ден.

Цената на Montblanc Summit 3 е 1290 долара и той ще бъде достъпен за закупуване на 15 юли, директно от сайта на компанията. Часовникът ще се доставя в “устойчива хартиена опаковка” с “широк набор от инструменти за поддръжка за максимизиране на жизнения цикъл, както и смяна на батерията от Montblanc Service”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *