post

От 2019 година Cortana на Microsoft позволява да слушате имейли от входящата поща Outlook. Почти две години по-късно компанията превръща гласа в много по-значима част от работата с Outlook. Започвайки с версията за iOS, вече можете да използвате гласа си, за да диктувате имейли, да планирате срещи и да провеждате търсения.

За да получите достъп до новите възможности на Outlook, трябва да докоснете иконата плюс, плаваща над основната лента за навигация на приложението и след това да натиснете подканата “Use Voice”. Можете да попитате Cortana неща като “кога е следващата ми среща с екипа?”, или да дадете по-сложни заявки, като “Задай среща с Джон и екипа му за следващия понеделник, относно бюджета за Q1”.

Когато планирате събитие, можете да помолите асистента да добави конкретни лица към поканата. Cortana може да прикачи и файлове към имейлите, а инструментът реч в текст ви позволява както да отговаряте на имейли, така и да пишете нови. Инструментът Graph на Microsoft предоставя на асистента контекст, когато има нужда от него. Тази информация позволява на Cortana да прави неща като правилно изписване на имена, споменати в имейла например.

Обновлението е част от опита на Microsoft да прекрои Cortana като помощник за производителност, вместо конкурентите Alexa и Google Assistant. За целта наскоро компанията прекрати приложенията Cortana за iOS и Android. Очаква се подобренията да достигнат до Android версията скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *