post

Пакетът Microsoft Office 2013, купен и инсталиран на даден компютър, се привързва към него завинаги и не може да бъде инсталиран на друг РС, съобщава Computerworld USА като се позовава на официални източници.

От Microsoft потвърждават, че след като Office 2013 бъде инсталиран и активиран чрез въвеждане на 25-значен ключ, той не може да бъде сложен на друг компютър, дори ако той принадлежи на същия потребител. На въпроса ще може ли Office 2013 да се сложи на друг РС ако първият се повреди, от корпорацията отказват да дадат коментар.

„Това означава, че ако вашият компютър „умре“, с него умира и лицензът за Office“, – казва Пол ДеГрут, старщи консултант в Pica Communications. Лицензът за MS Office 2013 ще загуби действието си и при сериозен хардуерен ъпгрейд на компютъра.

„Това е важна промяна в лицензионното споразумение на Microsoft, – счита Дарил Улман от Emerset Consulting Group. – Това не е в интерес на потребителите и сега те ще трябва да плащат повече, отколкото преди“.

Новото условие се появи в обновеното лицензионно споразумение за крайни потребители (EULA) на Office 2013. До появата на новата версия на пакета през януари, безсрочният лиценз позволяваше да се инсталира пакетът на друг компютър, но не по-често от веднъж на 90 дни. Това условие беше част от споразумението за всички версии на  Office 2010, включително Professional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *