post

След като подразни любопитството по време на Build миналата седмица, Microsoft обяви, че ще представи официално следващата версия на Windows на 24 юни. Компанията вече разпраща покани до медиите и стана ясно, че изпълнителният директор Сатя Надела и главният продуктов директор Панос Панай ще са хедлайнери на събитието.

По време на Build Надела обяви, че тества новата операционна система през последните месеци и добави, че тя ще създаде повече възможности за всеки разработчик и създател, който търси най-иновативната, нова, отворена платформа за изграждане, разпространение и осигуряване на приходи от приложения. Това вероятно се отнася за актуализацията на Windows Store, която ще улесни разработчиците да предлагат приложенията си на потребителите.

Съобщението за събитието следва новината, че Microsoft прекрати разработката на Windows 10X за устройства с двоен екран, като планира да внесе някои от промените в нея в Windows 10. Това означава, че най-вероятно ще видим голяма част от функциите за устройства с двоен екран в следващата версия на Windows. Компанията работи и върху поддръжка на ARM устройства, тъй като текущата й операционна система задържа водещ хардуер като Surface Pro X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *