post

Windows 7 ще остане в историята като една от най-популярните и харесвани версии на операционната система. За много компании тя все още е и основната ОС. Microsoft удължава бизнес поддръжката на Windows 7 до 2023 г., но с допълнителни условия, съобщава Engadget.

Бизнес поддръжката ще продължи около 3 години след края на официалната поддръжка на операционната система, която продължава и в момента. След това компаниите ще могат да плащат допълнително, за да получават редовни обновления на сигурността на операционната система.

Microsoft обаче иска постепенно всички компании да преминат към Windows 10. Затова цената на бизнес поддръжката ще се увеличава всяка година. Колкото по-дълго продължава да използва Windows 7, толкова по-скъпо ще е за дадената компания.

Целта на софтуерния гигант е така да мотивира повече от клиентите си по-бързо да преминат на новата, по-сигурна платформа. Друга цел на Microsoft е да не се повтаря случая с Windows XP, който продължава да се използва и до днес от много фирми, въпреки че вече е много назад от днешните стандарти за сигурност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *